Wednesday, 7 March 2012

Program Budaya anjuran Pertubuhan Bajau Bersatu Sabah (USBO) pada 31 Mac 2012

Persedian bagi menjayakan Program Budaya anjuran Pertubuhan Bajau Bersatu Sabah (USBO) yang dijadualkan akan berlangsung di Dataran Merdeka Kota Kinabalu pada malam 31 hari bulan Mac ini berjalan lancar.


Program yang diisi dengan pelbagai bentuk persembahan kebudayaan etnik dan lagu lagu masyarakat itu bertujuan mengeratkan silaturrahim masyarakat melalui aktiviti budaya dan kesenian selain memperkenal budaya warisan bangsa kepada pelbagai lapisan masyarakat termasuk pelancong tempatan mahupun luar negeri terutama generasi muda. Hal ini dinyatakan Timbalan Presiden III Usbo, Puan Chendramata Haji Sinteh ketika mempengerusikan mesyuarat pelaksana program berkenaan di Kota Kinabalu. Sehubungan itu beliau mempelawa orang ramai agar datang beramai ramai pada majlis pelancaran yang dijangka disempurna Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Utama Dr Rais Yatim.

1 comment:

 1. Salam Denakan,
  Congratulation to Puan Chendera and the USBO for success performed the Bajau Dance and Art Festival on March 2012.
  May this event will bring the USBO and generally to the Bajau community known worldwide, that Bajau having an ancestral cultural heritage and very interesting to be performed.
  Wassalam,
  ZULKIFLI
  Son of Bajau Indonesia

  ReplyDelete